Over junior dream cars

Junior Dream Cars is ontstaan uit de passie voor oldtimers, klassieke racewagens, classic motoren en 50-60e jaren Vespa’s. De oorsprong van de collectie is te herleiden naar het verzamelen van traditionele trapauto’s. Kinderauto’s geven vaak door hun schaal nog subtieler  en beter de sfeer weer van de echte klassieke wagens. Een top klassieker kan stralen maar een trapauto maakt door zijn bescheiden schaal vaak nog meer emotie los. Daarnaast nemen ze in vergelijking met hun grotere broers weinig plaats in.

Een mooie uitgebreide collectie is dan ook binnen handbereik en kan vaak vanuit de huiskamer of zolder worden opgebouwd. Zo is het immers bij mij gegaan. Naast mijn corebusiness Willems Classics (productie van handgemaakte emaille borden ) heb ik een respectabele collectie exclusieve junior cars opgebouwd.

Het verzamelen in de breedste zin heeft me nooit losgelaten. Naast de productie van nieuwe emaille borden had ik al gauw een ware verzameling van unieke emaille borden. Welke wij zelf in opdracht van gerenommeerde bedrijven hadden geproduceerd. (zie de promotie site van : Willems Classics)

Een grote verzameling junior cars

De basis van de enthousiaste verzamelaar ligt in de lust van het verzamelen: hoe meer, hoe beter. Later komt de fase waarin je je collectie gaat upgraden. Wat 20 jaar geleden je topstuk was, verandert langzaam maar zeker naar het midden segment aangezien je smaak door de jaren heen verfijnd raakt.

Zo ben ik jaren geleden geswitcht van klassieke trapauto’s naar junior cars met motor, aangedreven door een 12,24 of 36 volt elektromotor of een 2, 4 takt benzine motor. Contacten over de hele wereld heeft mij uiteindelijk een waar museum opgeleverd aan klassieke children cars. Meestal half scale, ofwel schaal 1:2. Dat is in mijn optiek de maat waarin de junior auto 100% tot zijn recht komt. Kijkend naar technische details en vormgeving wijken de children cars niet veel af van hun grote broers, namelijk de echte auto’s.

Deze site geeft slechts een klein beeld van de verzameling junior cars die ik in mijn bezit heb, maar de liefhebber zal zich er al gauw in herkennen. De hoogwaardige junior cars zijn oogstrelend en met passie gebouwd in vaak zeer kleine aantallen. Hierdoor is elke verzameling van kinderauto’s uniek en vormen deze een zeer waardevaste investering. Geheel vrijblijvend geef ik waar ik kan adviezen en uitleg over de afgebeelde kinderauto’s.

Mocht u een junior car in uw bezit hebben die u zou willen verkopen, stuur ons dan een e-mail met enkele foto’s.

Van de afgebeelde verzamelde modellen zijn er enkele te koop. ( zie sector Te Koop)
In speciale gevallen ben ik bereid om andere verzamelaars te helpen en eventueel een museumstuk te ruilen uit mijn prive collectie.

Met vriendelijke verzamel groeten,

Duco