Porsche 550 Spyder

De Porsche Spyder 550 of kort gezegd 550 Spyder is mogelijk wel de meest besproken (race) wagen in de geschiedenis. De eerste racewagen die door Porsche op de markt is gebracht en werd geproduceerd tot ca. 1956. Uiteindelijk zijn er maar 90 stuks gebouw. De wagen werd voorzien van een 4 cilinder motor  1500CC met ca. 110 PK. Niet alleen door zijn uitmuntende prestaties maar ook doordat de zeer populaire Hollywoodster  James Dean regelmatig in de wagen reed en uiteindelijk erin is verongelukt in 1955.

De afgebeelde junior car met een schaal van 1:2,3 wordt elektrisch aangedreven door een 24V elektromotor. Een chassis van aluminium en staal waardoor deze verrassend stijf is. De kinderauto is een exacte kopie van het origineel.

De 24 volt elektromotor wordt digitaal aangestuurd met tandwieloverbrenging. De verlichting en soundbox voor het echte Porsche 550 geluid wordt gevoed door een 12Volt accu. In totaal zijn er slechts 108 stuks Spyder 550 volledig handmatig geproduceerd. In een kleine handwerkplaats in Duitsland waar elk detail tot in de perfectie is nagebouwd. De polyester body is top gelamineerd en het spuitwerk is voortreffelijk. Geen serie werk, maar stuk voor stuk tailormade afgebouwd, in de gewenste kleur en uitvoering van degene die deze indertijd bestelde. Door de officiële Porsche licentie welke dateert uit 2001 is deze kinderauto een waar verzamelobject.

Specificaties

Twee verschillende snelheden
8 en 16 km/h
Wielen
Luchtbanden met stalen wielen
Versnellingen
twee voorwaarts en één achterwaarts
Gewicht
50 kg