Austin J40

De Austin J40 is misschien wel één van de bekendste trapauto’s wereldwijd. Hij heeft de karakteristieke ronde vormen die het hart van vele kinderen harder doet kloppen. Sterker nog  er is bijna geen kind die er niet in gezien wil worden. Met zijn zeer degelijke trapmechanisme ruime instap was het een waar parade plaatje.

Nadat ik in het verleden mijn verzameling traditionele trapauto’s verkocht  had, was er 1 in de huiskamer blijven staan de J40. Gewoon omdat hij zoveel uitstraling heeft met zijn sierlijke chromen wieldoppen en zijn prachtige grill.  Kon daar gewoon geen afscheid van nemen en nog steeds komt hij op zonnige dagen buiten. Dit om dan met verschillende kinderen uit de buurt een rondje te maken.

Zijn 10 inch luchtbanden laten hem snel en geruisloos rijden tot wel 15 km per uur! Door zijn volledig stalen carrosserie is hij onverwoestbaar en ook bij schade makkelijk te repareren . Op internet zie je voor de vele liefhebbers restauratie projecten volledig beschreven. Onderdelen worden weer nieuw gemaakt zodat je altijd je geliefde Austin kunt onderhouden.

De Austin J40 werd niet alleen als trapauto gebruikt maar ook op een carrousel geplaats of als kiddy rider. Daarnaast was het een geliefd item voor kappers die veel kinderen als klant hadden.Nog bijna elk jaar gaan ouders, grootouders met hun ( klein) kind, naar de originele testbaan van de Austin fabriek om wedstrijden te doen.

Specificaties

Productie data
1949 - 1971
Afmetingen
L 160 cm, B 69 cm, H 56 cm
Gewicht
43 kg
Bekleding
Leder
Speciaal
6V batterij met werkende toeter en koplampen
Dashboard
Gestyled
Banden
Dunlop Luchtbanden