XK120 Roadster Rood

Deze volledig op schaal gemaakte XK120 behoort ook zeker tot de absolute top van de junior cars. Zelfs in de sneeuw is deze junior car niet ‘klein’ te krijgen. Oerdegelijk en zeer betrouwbaar met een zeer hoog afwerkingsniveau. Zelden heb ik in het verleden z’on een tot in de perfectie hand gebouwde kinderauto gezien. Details zoals de grill, bumpers en raamlijsten zijn allemaal hand gepolijst. Er is geen onderdeel waar er bezuinigd is op de afwerking. Alles aan de XK120 is verfijnd afgemonteerd voor jaren rijplezier.

Deze mini car is kwalitatief hoogwaardig en bevat een gescheiden remsysteem dat volledig rondom onafhankelijk is afgeveerd. De motor is een betrouwbare kopie van de Lihan 110 CC van Honda, maar dan vele malen beter en is uitgerust met een halfautomaat bestaande uit 3 versnellingen. Door het unieke verstelbare pedaalsysteem is het ook mogelijk om als volwassenen erin te rijden tot een lengte van ca. 190 cm.

De rij eigenschappen zijn verbluffend te noemen met een top van ca. 70 km/uur waan je jezelf in een echte volwassen klassieker. Indien gewenst is deze auto terug te tunen tot ca. 8 km/uur. De geventileerde remschijven brengen de wagen binnen een mum van tijd tot stilstand waardoor comfort en stabiliteit gewaarborgd zijn. In de afgelopen 20 jaar heb ik vele high end junior cars gezien en mogen bezitten maar dit is werkelijk een eyecatcher pur sang.

Specificaties

Schaal
Motor
110CC, 4 takt, maximum toeren 8500.
Vermogen
ca. 5.0 kWh.
Versnellingen
3 versnellingen voorwaarts, 1x naar achteren.
Soort
Halfautomaat
Topsnelheid
70 km/uur.
Gewicht
ca. 210 kg.
Afmetingen
Lengte 250 cm. , breedte 100 cm., hoogte 82 cm.
Differentieel
Sperdifferentieel.
Remmen
Geventileerde schijfremmen en Brembo remklauwen.
Vering
Rondom onafhankelijke vering.
Bumpers
Gepolijst RvS
Body
hoogwaardig polyester, met 2K verf systeem afgewerkt.
Chassis
volledig gecoate staal, zeer stijf en torsie bestendig.
Verlichting
LED verlichting, richtingaanwijzers & claxon.
Stuur
Aluminium stuurwiel met hout afgezet.
Grill
Grill volledig RvS gepolijst evenals de bumpers.
Wielen
Aluminium wielen 10 inch, RvS wieldoppen
Pedalen
Verstelbaar waardoor je tot een lengte van 190 cm. erin kan rijden.

Deze high end juniorcar is te koop vanaf €15.750